Iradiere Sange

Utilizate in principal pentru iradierea sangelui, echipamentele Gammacell® 1000 si 3000 sunt considerate “standard de aur” in nenumarate clinici in intreaga lume; in Romania exista 5 echipamente care functioneaza fara probleme la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul de Copii Timisoara, Spitalul Clinic Judetean Targu Mures si Institutul Regional de Oncologie Iasi.

Toate componentele celulare ale sangelui au fost mentionate in cazurile raportate de boala TA-GVHD (boala Graft versus Host). Acest sindrom s-a dezvoltat dupa transfuzii de sange integral, de celule rosii, trombocite, plasma ne-inghetata si leucocite recoltate de la donator normali cat si de la cei cu leucemie cronica. Practica medicala curenta recomanda utilizarea de sange iradiat pentru pacientii cu probleme ale sistemului imunitar.

Echipamentul Gammacell® este sigur si usor de utilizat in orice mediu conventional de spital sau laborator fara a fi nevoie de amenajari speciale (buncar).

Sistemul de monitorizare si control urmareste procesul de iradiere si confirma rotatia canistrei, timpul de iradiere si pozitionarea produsului prin panoul de control usor de utilizat. Acest panou de control poate fi parolat pe diferite nivele de acces astfel incat accesul la utilizarea echipamentului este limitat in functie de atributiile fiecarui operator.

Iradiatorul Gammacell® poate fi dotat cu un cititor de coduri de bare, ISBT-128 si alte etichete transmitand diferite  informatii in centrul de colectare. De asemenea poate fi accesorizat in scopuri de cercetare.