ICCO Medical va ofera o intreaga gama de kituri Hook & Line, brate manipulatoare, video endoscoape, instrumente de urmarire a exploziilor, detectoare si oglinzi de inspectie fabricate de Med-Eng.

Acestea sunt concepute pentru utilizarea de catre operatori in domeniul sigurantei publice, aparare, securitatea granitelor si protectia VIP-urilor.

Produsele de detectare vin in sprijinul profesionistilor in cercetarile sistematice de drumuri, cladiri, zone, vehicule, porturi maritime, avioane, persoane etc.

Trusa Hook&Line este un kit de instrumente destinat tehnicienilor specializati in dezamorsarea bombelor pentru a efectua operatiuni de manipulare si indepartare a obiectelor suspecte, potentiali explozibili etc. Trusa cuprinde 100 de obiecte si peste 30 de tipuri de componente. Componentele sunt versatile, fiabile si concepute pentru a indeplini functiile esentiale hook&line:  mutare, atasare, ancorare, manipulare, accesare atc. In functie de necesitati trusele Hook&Line pot fi pentru acces in cladiri, masini, portabile in rucsac, pentru sarcini grele, tactice etc.

Bratul manipulator robotic permite operatorilor manipularea de la distanta a obiectelor cu potential exploziv. Bratul este telescopic iar gheara este rotativa cu capete interschimbabile.

Trusele de scule non-magnetice, fara provocare de scantei sunt folosite cu succes in operatiunile de dezamorsare ale dispozitivelor explozive (UXO/IEDD) mai vechi. Fiecare trusa indeplineste cu strictete cerintele NATO STANAG 2897 EOD.

Video endoscoapele – perfecte pentru a investiga in spatii greu accesibile. Oferta cuprinde mai multe modele printre care si endoscopul cu inregistrare – acesta este solutia compacta si robusta pentru cercetarea vizuala a zonelor greu accesibile. Endoscopul este echipat cu un ecran de marimea palmei si sursa de lumina cu LED-uri, afisaj TFT, camera foto si recorder, permitand lucrul rapid si usor, fara a fi nevoie de laptopuri / monitoare separate sau alte sisteme de inregistrare.

Blast tracker – dispozitiv de monitorizare a exploziilor – este un senzor reincarcabil care inregistreaza informatii legate de expunerea la explozii a tehnicienilor EOD, din fortele speciale etc. Afiseaza rapid expunerile la explozii singulare sau cumulate si unde de soc ceea ce permite luarea rapida a deciziilor in timpul operatiunilor sau antrenamentelor. Permite inregistrarea expunerilor pe o perioada indelungata – informatii utile pentru analizele medicale ulterioare.